Bloemen

14 September, tweede

Groot is hij niet, de witte klimroos tegen de gevel van mijn huis. Maar zijn bloemen zijn prachtig en hij bloeit tot twee keer toe. Als de winter lang uitblijft kunnen er zelfs voor de derde keer bloemen aan komen. Het is elk jaar weer dubben over hoe ik moet snoeien. Ik zou hem graag de gevel willen laten bedekken, maar volgens de boekjes moet ik hem steeds kort terugsnoeien omdat anders alleen bovenin wat bloemen komen.

Eén gedachte over “14 September, tweede

  1. Ik zat met dezelfde snoeivraag. Ik heb het opgelost door alleen de achterste takken de punten te snoeien zodat er geen bottels aankomen en ze de hoogte in gaan. En de voorste takken houd ik wat korter. Daardoor heb ik een waterval aan rozen op mijn klimroos. Eigenlijk snoei je je roos in laagjes zoals je ook je haren in laagjes kunt knippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.