Het ijzerhard in mijn tuin wil niet zo lukken. Tenminste, niet in de border, overal tussen de klinkers staan wel kleine plantjes. Liever had ik gezien dat ze in de border hadden staan bloeien. Enkele van die kleine plantjes heb ik een paar weken geleden in een grote pot gezet. Daar groeien ze nu prima en is de eerste bloemknop in de maak. Bij een van die planten zijn twee blaadjes aan elkaar geplakt. Wat voor insect dat gedaan heeft weet ik niet, maar grappig ziet het er wel uit.

Vandaag ga ik al die kleine plantjes tussen de klinkers weg halen. Ik zet ze in potjes en help ze de winter door te komen. Als alles goed gaat wordt het volgend jaar een zee van ijzerhard, ik ben benieuwd of dat dan ook een wolk van vlinders veroorzaakt. Maar dat weet ik volgend jaar pas. Ik moet nog even geduld hebben dus.