8 Oktober, op stap

Gisteren zijn we met vier clubleden op pad gegaan. We hadden geluk met het weer. Om zes uur viel er nog een stevig buitje, maar gelukkig was het tegen achten droog en hing er een prachtige lage mist. Voor de zekerheid maakte ik een foto van het weiland vlak bij huis. Zo’n grondmist kan immers zomaar weer verdwijnen.

We waren van plan om naar de bossen bij Heerde te gaan, maar met zulke mooie mist konden we beter eerst even naar een open plek gaan waar de zon bij de mist kon komen. Dat werd natuurlijk de IJssel, van de kant van Zalk zodat we mooi tegenlicht hadden. Goh, wat was dat genieten.

Vanachter de mist, uit de Vreugderijkerwaard, klonk het gegak van vele ganzen. Zo af en toe kwam er een groepje vanuit de mist aangevlogen. Meestal vlogen ze net verkeerd, te ver van ons af, te veel door de mist, en zo niet, dan had ik natuurlijk net mijn groothoek op de camera. Maar 1 keertje had ik geluk en kon ik ze er op zetten,

En verder was het heerlijk genieten van de omgeving, de mist en de zon. Gelukkig was het koud genoeg om de mist wat langer te laten hangen.

Bij een van de kribben kon ik wat spelen met de stenen in het water. Nou ja, fototechnisch gezien dan natuurlijk he?

Uiteindelijk verdween de mist grotendeels. Hoogste tijd om naar het bos te gaan.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “8 Oktober, op stap”

 1. Edwin avatar

  Prachtige serie! Was een geslaagde photowalk met perfect weer. En zeker voor herhaling vatbaar wanneer straks de hefstkleuren hun intrede doen. Ik moet nog door de meeste foto’s heen, gisteravond al een paar verwerkt.

 2. Peter De Meirsman avatar

  Alleen al naar je foto’s kijken is genieten.
  Knap gedaan!

  Grtzz

 3. Rileo avatar

  Die MG5889 doet mij wel wat…
  Windstilte, reflectie, en de moed om er een foto van te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *