Picolo

9 Oktober, jacht

Normaal gesproken begint meneer al te miauwen wanneer hij via het kattenluik het huis binnenkomt. Terwijl hij doorloopt van de bijkeuken via het gangetje naar de woonkamer, blijft hij door miauwen. Soms korte miauwtjes, soms een lang gerekte die door gaat tot hij voor mij staat. Maar dit keer kwam hij stilletjes binnen. Ik zat aan tafel en zag hem daardoor niet. Wel hoorde ik hem een sprongetje maken. Even dacht ik dat hij omviel en keek onder de tafel door wat hij toch aan het doen was.

Nog net zag ik een klein muisje achter de kast verdwijnen. Potver, vangt hij een muis, laat hij hem nog levend en wel los in mijn kamer ook! Natuurlijk dook Picolo er direct achter aan, maar de opening was te smal voor hem, de muis had een veilig plekje uitgezocht.

En toen begon het kat en muis spelletje, of eigenlijk het muis en kat spelletje. Terwijl Pico druk doende was om aan de ene kant van de kast te proberen bij de muis te komen, stapte het muisje rustig aan de andere kant achter de kast vandaan. Tot Pico om de kast heen rende waarop het muisje weer rustig terug liep. Dat bracht mij op het idee om aan een kant van de kast met een half geopend kistje tegen de opening aangedrukt te zitten wachten. Wie weet zou Picolo het beestje zo op weten te jagen dat het beestje via het kistje zou proberen te ontsnappen. Dan kon ik hem mogelijk vangen en buiten weer vrij laten.

Maar het muisje liet zich niet zien. Plan B dus maar. Ik had nog platen laminaat liggen waarmee ik een soort renbaan naar de geopende voordeur bouwde. Als ik  nu met Picolo de muis van uit de ene kant de muis de kant van de renbaan konden opjagen, dan zou hij via de rand van planken zo naar buiten rennen.

Helaas, Pico was sneller dan ik dacht en zodra het muisje achter de kast vandaan rende, rende Pico om de kast heen en wist de muis even te pakken maar liet hem meteen weer los aan de verkeerde kant van planken.

Dit keer zat het beestje achter de pc.  Het leek wel of de muis een spelletje met Picolo speelde. Rende Pico naar de ene kant van de pc (die bijna tegen de muur aan staat), dan liep het muisje weer naar de andere kant, zonder haast leek het wel. Terwijl die twee elkaar bezig hielden kon ik een nieuwe renbaan maken. Dit keer had ik geluk, de muis rende naar buiten en Pico had het nakijken.

En dat allemaal terwijl het enige programma dat ik gisteravond wilde zien (new tricks, bbc) op tv was.

3 gedachten over “9 Oktober, jacht

  1. Grandioos hoe je alles bedacht en uitgevoerd hebt. Het heeft het muisje wel geholpen!

  2. Prachtig verhaal, Marmein (en dat op mijn verjaardag 😉 ) Blij dat het kleine muisje weer buiten gekomen is. Geniaal gedaan met de laminaatplaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.