11 Oktober, verandering

In de Vreugderijkerwaard gaat er wat veranderen. Ten goede gelukkig. Omdat bij hoog water in de IJssel de Kampenaren natte voeten krijgen, moet er meer ruimte voor het rivierwater komen. Die ruimte komt bij de Vreugderijkerwaard. De dijk die er nu ligt komt driehonderd meter dichter bij mijn huis te liggen en het natuurgebiedje wordt daarmee twee keer zo groot.

Niet voor iedereen is het positief. Diverse huizen moeten wijken voor het verleggen van de dijk. Gelukkig hebben ze allemaal een nieuw plekje even verderop gevonden. En aan de grootte van de nieuwe huizen te zien zijn ze er niet op achteruit gegaan.

Wat ook moest verhuizen was een melkschapenbedrijf. De melkschapen van dit bedrijf heb ik ooit wel eens gefotografeerd toen ze in de wei liepen, prachtige koppen hebben die beesten. De nieuwbouw van dat bedrijf is nu klaar en afgelopen weekend was de opening van de Vreugdehoeve. De boerderij is meteen uitgebreid met een winkel voor streekproducten en hun eigen schapenmelkproducten. Natuurmonumenten gaat vanuit die boerderij excursies door het gebied geven.

Kijk, dat is nu een leuke verandering. Vanuit Westenholte kun je dan een leuke wandeling maken met onderweg de mogelijkheid een kopje koffie te drinken.

 

 

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “11 Oktober, verandering”

  1. Ina avatar

    Wanneer.??

  2. Ank avatar

    Ja die wandeling van toen herinner ik mij nog heel goed 🙁
    Leuk dat jij bij de opening bent geweest, ik was uitgenodigd want ze hadden o.a. foto’s van mij gebruikt (gemaakt tijdens die beruchte wandeling) voor de uitnodiging maar ik kon niet omdat ik voor onderzoeken in het ziekenhuis moest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *