17 Oktober, aanstellerij

Regelmatig kijk ik vol verwondering naar de mensen om mij heen op straat. Met name over hoe mensen zich kleden. Afgelopen maandag bijvoorbeeld. Ik moest naar het ziekenhuis voor controle en om de hechtingen te laten verwijderen. Het was prachtig weer, zo mooi zelfs dat ik er over dacht mijn jas in de fietstas te proppen toen ik tegen tienen weer terug fietste naar het werk. Maar omdat mijn portemonnee met de pas voor de fietsenstalling in de jaszak zat, was het handiger de jas aan te laten. Dan maar open houden, leek mij.

Als je dan zo op de fiets zit, genietend van het mooie weer, valt ineens het contrast op tussen mijn open jas en de mensen die aangekleed op de fiets zitten alsof het hartje winter is. Een vrouw maakte het wel heel bont: winterjas tot boven de kin dichtgeknoopt, dikke sjaal, handschoenen en zelfs oorwarmers.

Ik vraag mij af hoe mensen bepalen wat ze aantrekken voor ze op de fiets stappen. Ik krijg het idee dat ze alleen maar naar de kalender kijken: Half oktober al? Jee, bijna winter, laat ik mij maar dik aankleden.

Gisteren, op het station in Amersfoort ook al weer zo’n winters plaatje: alsof het min 5 was blijft de jeugd dicht bij de warmte paal staan. En echt, het vroor niet gisteren.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “17 Oktober, aanstellerij”

 1. maria avatar
  maria

  Hier op het station vind ik het aanstellerij inderdaad, maar die vrouw met oorwarmers kan ook koorts hebben of op dat moment heel gevoelig voor het oplopen van een koutje, of net terug zijn uit een warm land.

  Ik laat het afhangen van: het weer op dat, en later moment, van hoe het zit met mijn lijf en van wat het meest praktisch is, en dan let ik eventueel nog op wat het mooist staat.

  Ik heb het idee dat veel mensen het laatste het zwaarst laten wegen

 2. Karin avatar

  Dat zijn de zelfde mensen die voor een vakantie het liefst naar het warme Zuiden afreizen en daar kunnen genieten van 35°C!

 3. jose avatar
  jose

  Oooh… heerlijk… ik heb zoooooooo moeten lachen om je verhaaltje.

 4. Margo avatar

  Nee het was heerlijk weer gisteren, maar hier en daar wel een frisse wind. Je zult zien dat als het hartje winter is, die modevolgers met open jas fietsen omdat dat dan in is, of zo.
  Mooie foto, in zwart wit. Waar is’ ie mee gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *