Landschap

20 Oktober, tijdverdrijf

Gistermorgen moest mijn auto voor een beurt naar de garage. Ik kon een leenfiets mee krijgen zodat ik mij gedurende die tijd kon vermaken. Ik ben eerst maar eens naar de bouwmarkten daar in de buurt gegaan. Eens kijken of ik inspiratie kon op doen bij de afdeling verf, misschien dat het tijd wordt voor een ander kleurtje op de muur. Daarna fietste ik naar een zandafgraving achter het industrieterrein. Ik ben er ooit eens heel even geweest en had toen bedacht dat ik zeker eens terug moest gaan met de fotocamera, maar dat was er nooit van gekomen. Ook al werd hier de horizon vervuilt door de vele hoogspanningsmasten die allemaal hier samenkomen vanwege de energiecentrale even verderop.

Langs de grote plas, die door de zandafgraving is ontstaan, loopt een fietspad. Na dat een tijdje afgefietst te hebben dook het fietspad onder een spoorlijn door en kwam ik in een klein natuurgebiedje terecht. Een bordje gaf aan dat het hier om Sekdoorn ging, een stukje natuur dat onder het beheer van het Overijssels landschap valt. Het is een nat gebied met heel wat vogels,  een muur voor oeverzwaluwen en een vogelkijkhut. Dan gaat de telefoon, de auto is klaar.

Dit natuurgebiedje gaat zeker nog een keer bezocht worden, en dan heb ik mijn cameratas bij me.

Eén gedachte over “20 Oktober, tijdverdrijf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.