Tuin

28 Oktober, boontjes doppen

Een paar weken geleden bezocht ik een streekmarkt hier in de buurt. Ik kocht daar een zak droge bonen in de dop. Niet omdat ik ze zo lekker vind, maar puur omdat ze zo mooi waren. Gisteren ben ik de boontjes maar eens gaan doppen. Vlot ging dat niet, want elke keer dacht ik weer: dit is ook een mooie, even een foto maken…..

Grappig ook, om te zien hoe de boontjes om en om aan de andere schil vast zitten.

Ik heb ze nog nooit gegeten, naar ik op internet lees moeten deze bonen veel weg hebben van bruine bonen. Ik zal eens een recept op gaan zoeken en het uitproberen. In ieder geval hou ik een paar bonen achter zodat ik daar volgend jaar mijn eigen portie van kan kweken.

3 gedachten over “28 Oktober, boontjes doppen

  1. Prachtig! Kleine stillevens om langer naar te kijken. Het peultje zelf mag er trouwens ook zijn.
    Groet, Anita

  2. Werkelijk prachtig, Marmein!
    Ben wel benieuwt hoe ze gaan smaken… bewaar je er nog een paar om voor volgend jaar in je tuin te planten?
    Lieve groetjes, Anna ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.