31 Oktober, pruttel

Ik klooi wat aan met men moestuin en maak zo af en toe wat wijn. Dat af en toe zit hem er in dat ik vlierbloesemwijn maak, en daar die vlier maar even bloeit in Mei, ben ik daar snel klaar mee.  Daarna duurt het natuurlijk maanden voor de wijn klaar is.

In een tuintijdschrift las ik over het boekje ‘Uit de tuin in de fles’. Een erg leuk boekje over allerlei drankjes die je kunt maken van wat je in de tuin hebt, in de natuur groeit of van wat er in je voorraadkast staat. Gisteravond ben ik alvast met 1 recept bezig geweest: honingwijn. Ik was alleen niet zeker van de levensvatbaarheid van de gistcellen die ik nog in een potje in de koelkast had. Maar binnen een half uur nadat ik het waterslot op de 5 literfles had gezet, was de gisting al op gang gekomen en stond het waterslot lekker te pruttelen. Ik moet nog wel even geduld hebben. Een paar maanden gisten en klaren, en dan nog even op de fles laten liggen voor het op zijn lekkerst is.

Ik heb nog aardig wat 5 liter flessen en op de moestuin heb ik nog aardig wat pastinaken staan. Vanavond maar eens aan de slag met pastinaakwijn. Overmorgen toch ook maar een kruidenhoningwijn maken, gewoon omdat het zo lekker klinkt.

Berichten gemaakt 3317

Eén gedachte over “31 Oktober, pruttel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven