2 November, hongerig

Vorige week ben ik begonnen met voer ophangen voor de vogels. Ik verwachtte niet echt dat er al veel van gegeten werd maar daar vergiste ik mij in. Al ging het in eerste instantie niet hard. Dit kwam niet omdat er zo weinig vogeltjes bij het voer zaten, maar omdat het leek alsof ze niet wisten hoe ze uit de voedersilo moesten krijgen. Ze pikten tegen het plastic  waar ze de pinda’s achter konden zien zitten, en leken niet in de gaten te hebben dat ze bij de openingen aan het eind van het stokje moesten zijn.

Het zullen wel jonkies van dit jaar zijn, dacht ik. Maar toen ik ging kijken of er toch niet iets anders aan de hand was bleek dat de pinda’s vastzaten en dus niet bij de gaatjes zaten. Even flink schudden lostte dat probleem op. Daarna was de voedersilo van twee etages hoog snel leeg. Bij het opnieuw vullen knoeide ik nog al wat. Deze gaai kon dat wel waarderen en werkte in korte tijd al het geknoei weg.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Eén reactie op “2 November, hongerig”

  1. Margo avatar

    Wat toevallig. Gisteren had ik ook het zeldzaam genoegen van een Vlaamse gaai in mijn pindamandje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *