Allerlei

9 November, veel

Zoals jullie wel weten maak ik wijn. Meestal vlierbloesemwijn (die ik zo lekker vind dat ik er veel van maak) en zo af en toe wat andere wijn. De laatste tijd ben ik wat meer aan het uitproberen. Honingwijn, gekruide honingwijn en pastinaakwijn staan nu in de woonkamer te pruttelen. Het duurt nog wel een tijdje, maar eens zal de wijn klaar zijn en gebotteld kunnen worden. Omdat ik nog wat ander wijnmaakspul nodig had heb ik ook maar meteen kurken besteld.

Normaal gesproken koop ik ze steeds in een zakje van honderd stuks, maar bij een bestelling van 1000 waren ze goedkoper. Dat dus maar gedaan, bederven zullen ze toch niet immers? Maar toen de kurken overhandigd werden schrok ik toch wel van hoeveel dat wel niet zijn. De zak vol kurken is groter dan een stevig hoofdkussen. Ik kan in ieder geval weer een paar jaar vooruit. En mocht de IJssel over stromen dan heb ik tenminste iets om mij drijvende te houden.

2 gedachten over “9 November, veel

  1. Kunststof kurken geven geen smaak en geur af.
    Van deze kurken kun je nog een vliegengordijn maken eventueel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.