Fotowandelingen

14 November, oefenen

Na de workshop flitsten in de natuur, had ik meteen een setje van twee radiografische ontvangers en 1 zender besteld (Cactus V4). Toen ik afgelopen weekend eindelijk daar eens mee kon oefenen bleken ze het niet te doen. Meestal niet tenminste. Gisteren ben ik naar Konijnenberg gereden om te kijken of ik iets fout deed of dat het setje gewoon niet goed werkte. Daar werd niet moeilijk gedaan en ik kreeg meteen een nieuwe set mee.

Ik ben meteen in een van de prachtige bossen gedoken in de buurt van de fotowinkel en ben aan het uitproberen geslagen. Maar weer werkte het setje niet mee. Slecht bij een van de 10 foto’s die ik maakte ging de flitser af. Na een tijdje daar mee klooien was ik het goed zat. Ik ben weer terug gereden naar de winkel waar ik alles weer inleverde en een ander setje kocht (Cactus V5).

Ik ben weer naar het zelfde bos gegaan om de nieuwe set weer uit te proberen. Dit keer werkte het prima en kon ik gaan oefenen met het flitsen. Ik heb nog niet precies een idee hoe ik het wil en wat ik er mee wil, maar dat zal gaande weg wel komen denk ik. Eerst maar eens in de vingers krijgen hoe je de flitsers moet instellen, waar je ze moet neer zetten, wat het effect is etc.

Eerst maar eens een foto gemaakt zonder flits,

daarna een flitser achter de voorste boom gelegd en nog een foto gemaakt.

 

Daarna eens een flitser bij een andere boom neergelegd om te zien wat er dan gebeurde.

 

Ondertussen begon de dag al aardig te vorderen, dus besloot ik maar te stoppen met oefenen en gewoon door te lopen. Ondertussen natuurlijk genietend van al het moois om mij heen.

2 gedachten over “14 November, oefenen

  1. Je zoek weer mooi iedere keer nieuwe uitdagingen in de fotografie.
    Jammer dat je 3x naar Konijnenberg moest rijden , zo wordt het een duur setje.

  2. De eerste set had ik op laten sturen, en bij de derde set was ik nog in de buurt, dus het viel mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.