18 November, baasje

Vorige week ben ik weer begonnen met het voeren van de vogels. En als vanouds is het weer een drukte vanjewelste rondom de voederplaatsen. Het zaadhuisje waar vorig jaar geen vogel naar om keek heb ik nu alweer twee keer bij moeten vullen. Om de merels ook bij het voor te kunnen laten komen heb ik een plateau gekocht waarvan de bodem zeer fijnmazig is. Het zaad valt er niet doorheen maar het regenwater wel.

Op dit plateau is deze kleine pimpelmees de baas. Hij is zo druk met het wegjagen van de mussen, mezen en vinken dat hij zelf amper aan eten toe komt.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “18 November, baasje”

  1. Margo avatar

    Wat voor zaad gebruik je? Wij hebben gisten een huisje gekocht dat een plateautje heeft voor zaad, en een dakje om het regenwater tegen te houden. Het blijft lastig. Het geheel hangt aan de schutting. Boven de border, dus er zal wel veel onkruid opkomen volgend jaar.

  2. Marmein avatar
    Marmein

    Ik heb vogelvoer van de action. Soms ook van een dierenspeciaalzaak. De meeste dingen waar zaad in of op gaat hang ik zoveel mogelijk boven bestrating.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *