Druppels

25 November, lastig

Gisteren waren er heel wat druppels te bewonderen, al moet ik eerlijk zeggen dat ze aan mij een beetje voorbij gingen in alle drukte van een zaterdag. Maar Margo vroeg of ik al druppels had gefotografeerd met de iphone en het macrolensje voor het toestel. Ik ben meteen naar buiten gegaan om dat te proberen, en dat viel nog niet mee. Naast het feit dat je de camera voor je uit moet houden en dus last hebt van het bewegen van je handen, bleek het ook nog te waaien. Niet zo hard als nu, maar voldoende om de bladeren en spinnenwebben heen en weer te bewegen zodat scherp stellen knap lastig werd.

Bovenstaande foto is met de iphone gemaakt. Ik vond de achtergrondkleuren prachtig en heb ook maar even mijn 7D met macrolens gepakt. Maar hoe ik ook draaide en zocht naar de juiste achtergrond, die kleuren vond ik niet meer terug. Eigenaardig toch?

Eén gedachte over “25 November, lastig

  1. Ja dat is inderdaad eigenaardig. Hield je de lens ook niet iets te ver van de druppels af? Je moet er echt heel dicht opzitten. Oefen anders binnen met iets dat voor je op tafel ligt. Ik heb ook zeker steun nodig voor mijn handen, anders heb ik heel veel shots nodig voor één scherpe foto. Dus ik hou één vinger tegen iets aan, tegen een tak of hek, of de grond. Hier mijn druppels: http://365instagrams.wordpress.com/2012/11/24/329365-mistige-start/ En vergeet niet die tip van de vinger op de fotoknop houden (die onder het scherm) en pas loslaten als het moment daar is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.