Fauna Westenholte

3 November, opvallend onopvallend

BuurmanP vertelde mij dat hij een roodhalsgans bij de ijsbaan had gezien. Kijkend op internet zag ik dat het een heel mooi beestje was, en omdat het gisteren toch mooi weer was er maar even heen gefietst. Op internet stond ook dat hoe opvallend het beestje ook is, hij zelfs voor ervaren vogelaars moeilijk te zien is tussen andere gansensoorten.

Eenmaal bij de ijsbaan stonden in het veld tegenover de ijsbaan een 50-tal ganzen. Ik tuurde flink naar al die canadeze en grauwe ganzen. Zo’n opvallend beestje, dat kon toch niet dat ik hem niet tussen dat zwart, wit en grijs zou zien? Maar hoe ik ook zocht, ik zag hem niet.

Dan maar de zwanen achter mij fotograferen, die had ik gezien toen ik aan kwam fietsen. Pas toen ik mij 180 graden gedraaid had zag ik het gansje, gezellig  rondzwemmend met de zwanen.

3 gedachten over “3 November, opvallend onopvallend

  1. Vanmiddag waren de broertjes en zussen van gansje ook op de ijsbaan!
    Mooie foto’s !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.