11 December, proberen

Een tijdje geleden kocht ik een grote zak met diepgevroren tamme kastanjes. Volgens ZusL zijn die heerlijk bij spruitjes. Nou heb ik voor het laatst spruitjes gegeten toen ik een jaar of 14 was, toen heb ik besloten ze nooit weer te eten, wat zijn die dingen smerig zeg. Maar tijdens mijn volwassen leven heb ik heel wat mensen gesproken die lyrisch zijn over spruitjes, dat ze vroeger vast veel te lang gekookt werden en dat even kort koken zorgt dat ze echt heerlijk zijn.

Ik heb het gisteren dan toch maar een keer geprobeerd, en zo pelde ik voor het eerst van mijn leven spruitjes. Volgens het recept dat ik volgde moesten ze ook doormidden gesneden worden. Daardoor was te zien hoe mooi ze van binnen zijn. Maar even een foto van gemaakt voor deze de pan in verdween.

Nadat het gerecht klaar was en ik er van gegeten had weet ik het zeker: nooit meer in mijn leven spruitjes. Gelukkig zaten er ook kastanjes in het gerecht, die heb ik er lekker tussen weg gegeten.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “11 December, proberen”

 1. Margo avatar

  Haha! Ja spruitjes: bleh! Tamme kastanjes zijn ook veel lekkerder als ze gepoft zijn, moet je ook eens proberen. Hoe komt dat spruitje zo rood? Ik dacht dat het rode kool was.

 2. Marmein avatar
  Marmein

  ‘T is een rood spruitje 😉

 3. Roos avatar
  Roos

  wij hebben net spruitjes stamp op, met kerrie poeder er door en blokjes kaas er in! Zelfs Sterre vindt het lekker!! die spruiten proef je door de kerrie bijna niet hoor! 😉

 4. Margo avatar

  Een rood spruitje?? 😯 Maar hij smaakt dus net zo vies als de groene. Als je zoals Roos allerlei andere dominante smaken zoals kerrie en kaas aan de spruiten toevoegt, proef je de spruiten niet meer. Dan kun je ze evengoed weglaten! 😆

 5. Karin avatar

  Ik heb dat met rode kool en zelfgebakken pizza. Het is niks, het wordt niks, en ik begin er niet meer aan. Ook al maken anderen er wel wat lekkers van. Pizza in een restaurant? Heerlijk.

  Nou dan lust ik niet alles, en zijn er gerechten die onder mijn handen mislukken, so what?

 6. Rileo avatar

  Tamme kastanjes gepoft smaken alleen lekker in Parijs uit houtskool langs de weg.
  Ik denk dat de agglomeratie ook een rol speelt…
  De kastanjes die hier in Nederland groeien smaken na het opwarmen in de oven naar aardappel.
  Ik heb ze hier in Nederland nog niet echt gepoft in houtskool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *