16 Januari, poseren

In Kameroen moet je de banken betalen wanneer je geld op je rekening hebt staan. Onze gastheer laat daarom zijn geld gewoon op zijn rekening in Nederland staan en maakt geld over naar zijn rekening in Kameroen wanneer hij het nodig heeft. Na de laatste overboeking is het geld bij de Franse bank in Kameroen ´kwijtgeraakt´. Het gevolg was dat zowel onze gastheer als wij zonder geld zaten daar wij geld van hem zouden lenen omdat het voor ons niet mogelijk was geld op te nemen in Kameroen.

Het zonder geld zitten was lastig omdat de auto die in reparatie was niet betaald kon worden en het personeel geen loon kreeg. Het noodstroomaggregaat was ook stuk, geen geld om te repareren en doordat het voltage op het netwerk te laag was kon er geen water omhoog gepompt worden, even niet douchen dus.

Maar veel erger vonden we het dat hierdoor ook niet betaald kon worden voor een gevonden zeeschildpad. Normaal gesproken koopt onze gastheer deze om ze vervolgens vrij te laten, maar ja, geen geld, dan de schildpad in de pot.

Onze gastvrouw maakt in Kameroen reportages, deze ochtend had ze besloten om iemand in het dorp te interviewen over het vangen en doden van schildpadden en de gevolgen daarvan. Ik mocht mee als cameravrouw. Na de opnames had ik de tijd om foto´s van de kinderen in het dorp te maken die maar wat graag bij het bijna anderhalf hoge schild wilden poseren.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “16 Januari, poseren”

  1. sheila avatar
    sheila

    bijzondere plaatjes. Nog nooit zo’n schildpad gezien dus even gaan googlen maar er zijn waarschijnlijk honderden(?) soorten. Is dit een lederschildpad? Ik had nog nooit een met lengterichels gezien.

  2. Margo avatar

    Wat een raar ding! Die kindjes zijn leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *