30 Januari, reuzen

Het is alweer de hoogste tijd om te plannen. Zo moet er nagedacht worden over de indeling van de tuin om goed te kunnen wisselen met de verschillende soorten groenten en om te weten welk vak wanneer welke bemesting moet krijgen.

En dan moet er ook nagedacht worden over wat ik ga zaaien. Daar ben ik natuurlijk al wat langer mee bezig. Zo ga ik reuze uien zaaien, tenminste, dat moeten ze worden als ik ze goed verzorg, een ui zou zou dan wel 1 kg zwaar kunnen worden. Dat moet ik nog maar zien, en als dat wel het geval is, wat moet ik dan met zo’n zware ui? Nou ja, wie dan leeft, wie dan zorgt.

Ik heb zo genoten van de koolrabi vorig jaar (vooral rauw als knabbeltje) dat die dit jaar zeker terug gaat komen. Op een zadensite kwam ik zaad van reuzen koolrabi tegen, groot en boterzacht stond er bij. Dat moest ik natuurlijk uitproberen, grote koolrabi’s staan nu eenmaal niet bekend om hun zachtheid.

Ik ben benieuwd of het inderdaad een reuze jaar gaat worden.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “30 Januari, reuzen”

 1. Margo avatar

  Leuk. Wij beginnen er straks ook aan!

 2. Marmein avatar
  Marmein

  ook een moestuintje?

 3. Marron avatar
  Marron

  Marmein, ze zijn inderdaad zachter, die koolrabi’s.
  Alleen is de smaak misschien ook iets milder, of ik verbeeld me dat.
  Maar als je ze op tijd oogst, zijn ze heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *