Westenholte

31 Januari, vreemde gast

Tussen alle gewone wilde eenden en soepeenden in de watertjes in Westenholte, zie je soms ineens een vreemde eend rond zwemmen. Deze bijvoorbeeld, een mooi eendje met een blauwe snavel. Ik heb nog niet kunnen vinden wat voor soort dit is, iemand een idee?

7 gedachten over “31 Januari, vreemde gast

 1. Zeer waarschijnlijk een vrouwelijke kuifeend.
  Anders misschien een topper.
  Groet
  🙂

 2. Het is gewoon de blauw snavelige inlandsche stootkopeend.
  Snap niet dat je dat zelf niet ziet… 🙄 😆

 3. We hebben een poosje gezocht en wij , man en ik, denken dat het een vrouwtjes taling is. Groetjes Simone

 4. Het was een speurtocht maar ik denk dat het een vrouwtjes Smient is, als je erop zoekt valt iedere keer het verschil in kop kleur op maar verder voldoet ze aan alle eisen 😆

 5. Ik denk dat die eend zelf ook niet weet hoe wij mensen bedacht hebben dat bij moet heten. Hij noemt zich gewoon ‘eend’. Ik noem ‘m ook eend.

 6. Met dank aan een boswachter op Twitter
  Ben ik er nu helemaal uit het is een Chileense Smient een vijvervogel geen wilde

 7. in tiel bij mij zwemt hij in de sloot, maar ik weet het 100% zeker dat het een chileense mannetjes smient is. die chileense smient maakt trouwens een heel raar geluid, maar jullie waren er al achter gekomen maar het maakt niks uit :mrgreen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.