Afgelopen week is er iemand langs geweest om te kijken of mijn dak geschikt was voor zonnepanelen. Helaas, te veel schaduw, zelfs die van het kleine pijpje van mijn houtkachel. Voor dat de berekening van het dak was gedaan werden ook andere dingen gecontroleerd. Waar kan de omvormer hangen, wat voor meter zit er in de meterkast, hoe kunnen de kabels lopen etc. Dus hobbel je door het huis achter de zonnepanelenmeneer aan en zie je je huis ineens met de ogen van een vreemde, het geeft je een heel ander beeld van je leefomgeving. Wat een kabelrommel eigenlijk in mijn meterkast, en had ik dat wasgoed aan het rek aan de deur boven nou niet even kunnen opruimen? En jeetje, hij moet wel denken dat ik een alcoholist ben, wat een flessen daar op zolder! Maar ja, als wijnmaakster moet je die dingen nou eenmaal verzamelen, de wijn moet straks toch ergens in……