Tuin

13 Februari, verkleuren

Ik denk dat het oktober was, misschien wat later, toen ik mijn laatste pompoenen uit de moestuin haalde. Wit groen gestreept heb ik ze toen in een hoekje van de keuken gelegd. Ik moest eerst maar eens uitzoeken wat ik er van wilde maken. Daarna ben ik ze eerlijk gezegd helemaal vergeten. Het kan ook zijn dat ik ze op een gegeven ogenblik niet meer zag, zoals je de kleine, niet gedane klussen ook niet meer ziet. Het peertje in de wc dat er al drie jaar zo hangt, de plint die losgekomen was en nooit meer is vastgezet, je kent het vast wel.

Een tijdje terug zag ik de pompoenen ineens weer liggen, pas toen viel mij op dat het groen en wit helemaal verdwenen waren, nu zijn ze knallend geel/oranje. Ik vraag mij af of ze nog eetbaar zijn.

Eén gedachte over “13 Februari, verkleuren

  1. Nou, dat ruik je snel genoeg als je hem in de pan hebt denk ik.

    Maar je kunt ook de pitten drogen en in het voorjaar weer in je tuin zetten,
    dan heb je er zeker wat aan!
    Wij doen dat ook vaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.