9 April, bevrijding

Toen ik gisteren in de gang liep hoorde ik boven een vreemd geluid. Een kat uit de buurt, dacht ik, die zou zo wel weer verdwijnen. Picolo hoorde het geluid ook maar leek zich er weinig van aan te trekken. Een bevriende kat dan? Of een geduchte tegenstander die hij liever niet tegenkomt? Ik ben toch maar gaan kijken, dat een vreemde kat zoveel geluid zou maken was natuurlijk ook vreemd.

Het geluid bleek achter de verwarmingsketel vandaan te komen en klonk verdacht veel als een vogel die niet uit een luchtafvoerpijp kon komen. Natuurlijk stond Picolo nu wel met zijn neus vooraan. Eerst die maar eens naar buiten gezet en het kattenluik op slot gedaan. Daarna een schroevendraaier gezocht om de klem waarmee de buis vast zat los te draaien. Het idee was de vogel in een zak te laten glijden zodat ik het beestje buiten los kon laten maar natuurlijk had de vogel andere ideeën.

Ik had gedacht dat hij onderaan zat, maar bleek toch hoger op in de pijp te zitten. Het bovenste stuk moest dus ook los. Dat ging iets makkelijker dan de onderkant, voor ik het wist schoot het bovenste deel los en vloog de vogel de overloop op. Eerst naar het raam op zoek naar vrijheid. Maar dat had ik nog niet open gezet en dichterbij komend om dat alsnog te doen vloog de speeuw naar een hoekje achter de lege flessen.

Het was een fel beestje, ik geloof dan ook niet dat het al te lang had vast gezeten. Net nadat ik een foto had gemaakt vloog de spreeuw op en vloog door het geopende raam zijn vrijheid tegemoet.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “9 April, bevrijding”

  1. Marron avatar
    Marron

    Leuk, zo’n foto tref je ook niet iedere dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *