14 April, werk

Een tijdje geleden heb ik wat planten uit de vijver getrokken omdat die veel te vol werd. Om de eventuele waterdiertjes in die planten de kans te geven om weer terug te kruipen naar de vijver had ik de planten aan de rand van de vijver gelegd. Gisteren werd het tijd om eens door te tuin te gaan en dode planten en takjes weg te halen, dan konden ook meteen de oude vijverplanten afgevoerd worden.

Maar een merelvrouwtje bleek daar gisteren prima nestmateriaal in te zien, en dus moest het opruimen van de tuin maar even wachten.

Een van de merels in mijn tuin is een mannetje met een witte veer. Hij is door deze veer goed te herkennen en is een beetje ‘mijn’ merel geworden. Nou had ik gedacht dat een vrouwtjes merel in het voorjaar zeer aantrekkelijk zou zijn voor de mannetjes. Maar het vrouwtje dat zo driftig met haar nest bezig is, zie ik alleen maar weggejaagd worden door de mannetjes. Ik snap er helemaal niets van. ‘Mijn merel’ doet daar ook driftig aan mee.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *