Gistermorgen zag ik een kikker onhandig rondzwemmen. Tenminste, zo leek het van de zolder af gezien. Eenmaal bij de vijver bleek het een kluwentje kikkers te zijn, 1 vrouwtje en twee mannetjes. Het vrouwtje was tussen de mannetjes in geklemd en bewoog zich niet meer. Weer twee onhandige klungels die een vrouwtje hebben verzopen.

Om de vijver niet vervuilt te laten raken met een ontbindend kikkerlijkje viste ik het hoopje kikkers met een netje uit de vijver. Eenmaal aan de kant zouden de mannetjes het vrouwtje vast wel los laten dacht ik. Maar tot mijn verassing bleek het vrouwtje nog te leven. Het mannetje dat haar aan de voorzijde had vastgegrepen bewoog echter niet meer, toch nog een dode kikker dus. Tja, wat nu gedaan? Dat mannetje moest er toch af, anders zou het vrouwtje als nog dood gaan.

Dat werd tuinhandschoenen opzoeken en proberen de armpjes van het lijfje los te krijgen, maar dat viel nog niet mee, die zaten stevig op slot. Het andere mannetje en het vrouwtje wrongen zich los uit mijn greep, met de val op de grond kwam ook het dode mannetje los. Gelukkig, einddoel bereikt. Nu het dode mannetje nog even opruimen. Terwijl ik stond te bedenken waar ik hem in zou doen draaide de ‘dode’ kikker zich ineens om en sprong het andere mannetje en vrouwtje achterna, de vijver in. Eind goed al goed.