Tuin

8 Mei, bewoond

Ik heb twee nestkastjes aan mijn huis hangen, en beiden zijn bezet. In een het nestkastje achter het huis huist een pimpelmeesechtpaar, in die aan de zijkant van het huis een stelletje koolmezen. Of dat laatste echtpaar al jongen heeft of niet weet ik nog niet zeker. Het zou haast wel moeten, zo af en toe vliegen ze met een insect het kastje in. Ik hoor echter nog geen jongen piepen wanneer ze naar binnen gaan.

En veel haast lijken ze niet te maken met het halen van voedsel. Ze doen het ook gezellig met zijn tweeën. Meneer roept net zolang tot mevrouw het nestkastje uit komt voor ze samen weer op zoek gaan naar nieuwe prooi.

2 gedachten over “8 Mei, bewoond

  1. In http://www.beleefdelente.nl zit ook een koolmeesechtpaar. (Misschien komt er nog een 2e in de roodstaart-kast)
    Aandoenlijk te zien hoe het vrouwtje in de nestkast slaapt; een pluizelige balletje, staart steekt eruit en koppie tussen de veertjes 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.