Bloemen

8 Mei, wit en roze

Twee jaar geleden heb ik twee appelboompjes in mijn voortuin gezet. Een van hen had dat zelfde jaar al appeltjes, iets wat volgens de verkoper niet zou gebeuren. Dat zou toch zeker twee jaar duren zei hij. En hij had gelijk, ten minste, dat hoop ik. Vorig jaar had ik helemaal geen appels aan de bomen maar dit jaar staan ze allebei vol in bloei. Nu alleen nog hopen dat er voldoende insecten zijn om de bloemen te bestuiven.

De rode van boskoop en de jonagold zijn niet de enige appelbomen in mijn tuin die in bloei staan. Eind vorig jaar zag ik op een moestuinbeurs een miniappelboompje dat ik niet kon laten staan. Nog geen anderhalve meter hoog (hoger wordt het ook niet) staat het parmantig te bloeien. De boompjes zijn ook te krijgen als perenboompjes, ik denk dat ik daar dit najaar twee van bij haal, lijkt mij wel leuk, zo’n haagje van fruit.

 

2 gedachten over “8 Mei, wit en roze

  1. Bij J. in z’n tuin (ander huis) staat een minstens honderd jaar oude perenboom. Hij mag niet worden omgehakt. Niet dat we dat van plan waren! Hij is net uitgebloeid. Het is een hele knoestige boom, zonder blad en bloem niet zo fraai. Maar in de bloei prachtig!!

  2. Miniboompjes lijken me ook makkelijker om een net overheen te spannen tegen gretige mede-opeters 😉 Al dat bloesem is hemels. In mijn omgeving ook veel en fraai. Hopelijk komt de lente nu goed op gang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.