18 Mei, raadseltje

Ineens komen op verschillende plekken in mijn vijver blaadjes aan de oppervlakte die, net als bij waterlelies, aan lange stelen op het wateroppervlak drijven. Alleen zijn de blaadjes lang zo groot niet als de bladeren van de waterlelie, ze zijn nu ongeveer 7 centimeter. Opvallend is de kleur van het blad, roze met een groene band over het midden. Ik kan mij echt niet herinneren dat ik deze plant heb gekocht en in de vijver heb laten zakken.  Iemand enig idee welke plant dit is?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “18 Mei, raadseltje”

 1. Margo avatar

  Dat zie je ook wel in de sloot, weet niet hoe het heet en welke bloemen eraan komen. Dat zie je straks vanzelf! 😀

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Ik geloof dat ik het weet! Op sommige bladeren van de kaapse lelie zie ik heel vaag de zelfde tekening, het zullen daar dus wel zaailingen van zijn

 3. Margo avatar

  Oh, dat is mooi, een Kaapse lelie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *