Tuin

28 Mei, blij

Ik ben super blij met mijn nieuwste aanwinst. Nou ja, nieuw, de glasplaten die uit een gesloopte wijk in Zwolle komen, stonden al een jaar bij mijn huis. De ramen hebben een aluminium frame en vooral de dubbelglazige ramen zijn zwaar.

Mijn grootste zorg was het maken van het dak, zou ik de wanden stevig genoeg gemaakt hebben? Zou het dak de wanden niet wegdrukken? Ik heb de wanden zo stevig mogelijk gemaakt met een houten frame aan de binnenzijde. Oud-buren6 hebben vervolgens met het dak geholpen en zo had ik zondagmiddag zowaar een heuse kas in mijn achtertuintje.

Gisteravond heb ik de hoeken in de nok van de kas dicht gemaakt met plexiglas en daarna was het eindelijk tijd om de tomatenplanten uit te planten. Ik had wat extra gezaaid voor het geval er een zaadje niet zou ontkiemen, maar ze waren allemaal opgekomen en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om enkele van hen weg te gooien (niemand wou tomatenplantjes hebben). Ik heb ze daarom alle 15 maar uitgeplant in de kas, die pasten er met wat strak uitplanten makkelijk in. Net als de komkommers, de peper en de paprika’s. Ik heb nog wat plek over, vandaag maar eens nadenken over wat ik nog meer kan kweken in de kas.

4 gedachten over “28 Mei, blij

  1. ha tante!

    Dus het is toch eindelijk gelukt? Ziet er goed uit hoor! Krijgen we nu ook binnenkort tomatenwijn 😛 ?

    Groetjes Renee

  2. Hij is mooi geworden! Ik dacht er toevallig vanmiddag nog aan. In ons kasje staat nog niets, morgen ga ik de tomaten en peperplantjes planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.