4 Juni, kleintjes

In het parkje in de wijk heeft een eigenwijs meerkoeten-echtpaar een nest gebouwd op nog geen meter van de oever. Langs de waterkant staat geen riet waardoor je prachtig op het nest kan kijken. Toen ik er vanmiddag langs fietste van het werk naar huis, zag ik voor het eerst kleine rode bolletjes in het nest: de meerkoeten hadden jonkies.

Natuurlijk k ben er later nog even naar toe gewandeld met de camera, daar moest ik gewoon foto’s van  maken. Wat een aparte kleintjes zijn het toch, gewoon mooi van lelijkheid. Een van de kleintjes had het in het zonnetje wel heel erg naar zijn zin, zich even lekker uitrekkend tegen de stevige zijkant van de ouder.

In eerste instantie zag ik maar twee jonkies die even later het nest verlieten om wat rond te dobberen bij het nest, af en toe gevoerd door de andere ouder. Pas na een tijdje zag ik dat er nog twee andere jonkies waren waarvan eentje zo af en toe zijn koppie liet zien.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “4 Juni, kleintjes”

 1. Nelleke avatar
  Nelleke

  Weer zulke super mooie foto’s !!! Ik geniet dagelijks van je fraaie platen.
  Groeten Nelleke

 2. Anita avatar

  Prachtige forto’s. Ik vind koetjes altijd zo lastig met al dat zwart en dan dat rode oog. En de kleintjes zijn mooi van lelijkheid.
  Groet, Anit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *