22 Juni, hommel

Het vingerhoedskruid staat vol op in bloei. Dikke tuinhommels wurmen zich in de lange bloemen om aan het eind van het tunneltje zich te laven aan de nectar. Een mooie kans om te proberen een vliegende hommel te fotograferen. Zodra de bloem een beetje heen en weer begint te zwaaien weet je dat de hommel zich achterwaarts naar buiten werkt.

Dat is het moment om klaar te staan met de camera. Theoretisch gezien hoef je dan alleen maar op het juiste moment af te drukken, praktisch gezien gaat het toch een beetje anders. De ene hommel kruipt van de ene bloem naar de andere, te lui om te vliegen, weer een andere laat zich gewoon uit de bloem vallen en verdwijnt meteen uit beeld. Maar zo af en toe komt er eentje voorbij die traag is. Traag uit de bloem komt, traag weg vliegt, en traag weer een andere bloem bezoekt. En die hommel volg je dan met je camera.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “22 Juni, hommel”

  1. PeterDM avatar

    …en met wat geluk…..Maar deze heb je alvast mooi kunnen vangen. Mooie foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *