21 Juli, wakker

Met een luidruchtig tuinfeestje in buurt was het gisteravond knap lastig om in slaap te vallen. Tegen half drie vertrok de laatste gast en ben ik een uurtje later in slaap gevallen. Vanmorgen, net na zevenen, hoorde ik een bekend geluid: een brander van een laag overvliegende luchtballon die open gezet wordt. Het geluid ken ik nog goed van de tijd dat ik negen hoog in een flat in Zeist woonde. Daar kwam regelmatig een luchtballon vlak overheen vliegen.

Ik was meteen klaar wakker. Ik stak mijn hoofd even uit het raam om te zien waar de luchtballon vloog, dat bleek vlak over de huizenrij naast mijn woning. Die kon wel eens in het weiland gaan landen leek mij zo. Ik liep vlug naar beneden, Pico huppelde blij voor mij uit, dus hem eerst maar even eten gegeven. Toen nog even getwijfeld of ik in mijn nachthemd naar buiten zou gaan. Die is zo oud dat de gaten er spontaan invallen, maar daar ik steeds weer vergeet een nieuwe te kopen moet ik het daar maar even mee doen. Maar ach, wie is er op zondagmorgen net na zevenen nu wakker?

Eenmaal op het pad aan de andere kant van het grasveld naast mijn huis stond er toch iemand in de deuropening van een huis. Nou ja, maar net doen alsof ik keurig gekleed ben en snel even een foto maken.

De luchtballon ging uiteindelijk toch niet landen, hij vloog laag over de Vreugderijkerwaard en klom daarna weer omhoog.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *