1 Augustus, smurrie

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met de zwarte bessen. De struiken hingen dit jaar zo vol dat enkele van de takken op de grond lagen. En in tegenstelling tot de rode bessen zijn de zwarte prima van smaak. Een ruime emmer vol bessen was voldoende voor 10 liter wijn. Ik had alleen niet verwacht dat het sap in de gistingsfles zo erg zou schuimen dat het schuim uit het waterslot naar buiten kwam. Nu steekt er een slangetje in de fles dat eindigt in een bak water. Zo kan het koolzuur en het schuim er uit zonder dat er fruitvliegjes bij het sap kunnen komen.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “1 Augustus, smurrie”

  1. Laura avatar
    Laura

    Handige oplossing! Fruitvliegjes te slim af 😆

    (Het verbaast me vaak dat ik bij je wat meer verhalende, vertellende logjes -die ik zelf altijd heel leuk vind- regelmatig geen reacties aantref…
    Kennelijk vertel je voldoende om geen vraag of antwoord los te maken..?)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *