Vlinders

4 Augustus, onrustig

Zowel op de bloemen in de moestuin als hier in de siertuin zijn de laatste dagen veel van deze vlinders te zien, druk fladderend van bloem naar bloem. In eerste instantie dacht ik dat het kolibrivlinders waren, maar toen het mij eindelijk lukte om er een te fotograferen en ik op internet ging controleren of het inderdaad de kolibrivlinder was, bleek dat niet het geval. Maar wat is het dan wel?

4 gedachten over “4 Augustus, onrustig

  1. Het is het Gamma-uiltje, een dagactieve nachtvlinder. Ze zijn er momenteel in grote aantallen want er vliegen twee lichtingen rond. Zijn inderdaad heel beweeglijk en ze reageren op de klik van de camera. Het is je goed gelukt zeg!

  2. Knap die foto! Ik ben er al een poosje mee bezig, want de hele tuin is vol met deze Gamma-uiltjes. En ze zitten overal op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.