4 Augustus, onrustig

Zowel op de bloemen in de moestuin als hier in de siertuin zijn de laatste dagen veel van deze vlinders te zien, druk fladderend van bloem naar bloem. In eerste instantie dacht ik dat het kolibrivlinders waren, maar toen het mij eindelijk lukte om er een te fotograferen en ik op internet ging controleren of het inderdaad de kolibrivlinder was, bleek dat niet het geval. Maar wat is het dan wel?

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

4 reacties op “4 Augustus, onrustig”

 1. vlasje avatar

  gammauiltje?

 2. Ank Pot avatar

  Het is het Gamma-uiltje, een dagactieve nachtvlinder. Ze zijn er momenteel in grote aantallen want er vliegen twee lichtingen rond. Zijn inderdaad heel beweeglijk en ze reageren op de klik van de camera. Het is je goed gelukt zeg!

 3. Margo avatar

  Ik zag ook zoiets. Best groot en nogal wollig! Maar voor mij wou hij niet stilzitten.

 4. Annet avatar
  Annet

  Knap die foto! Ik ben er al een poosje mee bezig, want de hele tuin is vol met deze Gamma-uiltjes. En ze zitten overal op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *