12 Augustus, stiekem

Op mijn mobieltje kom ik zo af en toe een foto tegen die ik in Kameroen maakte. Mijn zus en ik waren met onze gastheer naar Campo en van daaruit naar de Camporivier. Deze vormt de grens tussen Equatoriaal-Guinea en Kameroen. Aan de overkant zagen we strakke, moderne en (zover we dat op die afstand konden zien) schone gebouwen. Ik had op het strand wat staan fotograferen toen een politieagent kwam vertellen dat dat niet was toegestaan. De camera ging dus weer in de tas.

We stonden te wachten op een bootje dat te water werd geladen, dat was nog een hele onderneming daar het laag water werd en de boot een flink eind van het water af lag. Al wachtend liepen we even rond. Op een bult afval vonden we een verpakkingsdoos van een friese oranjekoek. Vreemd, om zomaar in Afrika de friese vlag te zien.

Doordat we moesten wachten hadden we nu ook de tijd om het gebouwtje te bekijken waar de politieagent uit was gekomen. Het bouwvallige ding bleek niet alleen een politiebureau te zijn maar ook een douanekantoor en een kantoor van de marine te zijn. Het was even timen, zowel de marineman als de politieman moesten even weg lopen voor ik stiekem een foto kon maken met mijn mobieltje

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *