Tuin

18 Augustus, geduld

Tuinieren is geduld hebben. Eerst is het het afwachten of de appelbomen bloeien wanneer er veel insecten zijn en of er daarna geen strenge vorst komt. Dan is het vol spanning wachten op de eerste vruchtbeginselen, naar mijn idee waren er dit jaar tijdens de bloei niet veel insecten. Maar gelukkig, een van de twee appelboompjes kreeg aardig wat appeltjes. Jammer genoeg moest ik er aardig wat weg knippen toen de spinselmot de takken in waar ze aan groeiden in hun greep kregen.

Nu zie ik al maanden de appels langzaam groeien, alhoewel de laatste tijd de groei wat lijkt te stagneren. Nog een dikke maand wachten, dan zouden de eerste appels rijp kunnen zijn. Wie weet wat er tot die tijd nog gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.