De vijver zit nog steeds te vol. Vol met krabbescheer (kan iemand nog wat gebruiken?) en vol met zuurstofplanten. Maar nu zie ik op de plekken waar nog niets groeit, draadalgen komen. Normaal gesproken steek ik daar een ruw gemaakte bamboe stok in en draai de draadalgen bij elkaar. Maar dat draaien zorgt voor een dichte klont algen waar beestjes niet uit kunnen komen. De vorige keer dat ik wat waterplanten uit de vijver trok kwamen daar een kikkervisje en een jonge salamander uit, en die wil ik niet in zo’n klont algen hebben.

Dit keer daarom maar met een netje de algen uit de vijver scheppen. Maar bij de eerste poging was het al goed raak. 1 groot kikkervisje, waarvan ik mij afvraag of het dit jaar nog wel een kikker wordt, en een viertal kleine salamanders zaten bij de eerste voorzichtige schep al in mijn netje. Het kikkervisje gleed in het water al uit het net, de salamanders glibberden van de algen toen ik die omhoog hield. Een van de beestjes heb ik opgevangen en even in een glazen bakje gedaan. Ze zijn alweer een heel stuk gegroeid. De algen heb ik verder maar even laten zitten, er zitten veel meer beestjes in dan ik dacht. Ik zie wel of het uit de klauwen gaat lopen of niet.