29 Augustus, opnieuw

Het klinkt niet lekker, maar op internet las ik enthousiaste verhalen over peterseliewijn. Bij een van die verhalen werd uitgebreid verteld hoe je de wijn moest maken, en dus heb ik een paar jaar geleden een poging gewaagd. Toen had ik nog geen volkstuintje en kocht ik een paar grote bossen peterselie op de markt. Tenminste, dat dacht ik. De peterselie rook wel heel sterk, en zelfs toen na maanden de wijn was geklaard, rook hij nog vreselijk sterk. Of het nou door die geur kwam of niet, hij smaakte ook nog eens vies. Achter af bedacht ik mij dat ik waarschijnlijk selderij had gebruikt, in plaats van peterselie.

Op mijn moestuintje (en die van mijn tuinbuurman) groeit dit jaar een grote hoeveelheid peterselie. Misschien toch maar weer eens een poging wagen? Gisteravond ben ik aan de slag geweest. Peterselie knippen en wassen. Koken in 3 1/2 liter fruitdrank met anderhalve kilo suiker , tannine en pecto enzymen er bij en vanmorgen een liter gistende fruitdrank toegevoegd. Nog drie dagen wachten en dan kan alles gezeefd worden en in een gistingsfles gedaan worden. De geur is nu al heel anders, dus ik heb goede hoop…..


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “29 Augustus, opnieuw”

  1. Laura avatar
    Laura

    Hey, spannend!
    Ja als je ineens grote hoeveelheden hebt… handig om daar gebruik van te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *