19 September, opletten

Eerder deze week liet ik een foto van vallend fruit zien. De foto’s die ik op de fotoclub liet zien staan nu in dit logje. Tenminste, het was de bedoeling om beide te laten zien. We moesten de foto’s uitprinten en daar is het bij de aardbeien fout gegaan. Na het uploaden van de foto naar de afdrukcentrale zag ik een uitroepteken staan. Stom genoeg had ik die genegeerd. Toen ik de foto’s ophaalde werd duidelijk wat het uitroepteken betekende: hij viel door zijn vierkante formaat buiten de randen van het papier. Stom dat ik niet gekeken had wat de waarschuwing betekende. Ik ging er vanuit dat ze de foto passend maakten, maar hij werd opgeblazen zodat hij het hele vel papier vulde. Het is wel duidelijk dat ik veel te weinig laat afdrukken.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

3 reacties op “19 September, opletten”

 1. Margo avatar

  Mooi hoor! Dat flits je neem ik aan?
  En dat fruit, dat eet je nu het mooi gewassen is na het fotograferen braaf op hè? :mrgreen:

 2. Marmein avatar
  Marmein

  Nee, niet geflitst. Gewoon een paar halogeenlampjes gebruikt.

 3. Laura avatar
  Laura

  Inderdaad, in plaats van dat zo’n vierkante foto passend in de 10×15 of 20×30 gaat.. maar nee, hij blaast ‘m op naar alle randen. Heel hinderlijk. Ook mijn printprogramma ( op alle plekken waarvandaan ik kan printen) doet dat 😯
  Ik heb het laatst opgelost door delen van de foto aan onder en bovenkant te spiegelen, na een witruimte, maar je kan ook de vierkante foto in een rechthoekige maat opslaan en dan af (laten) drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *