Allerlei

21 September, plukken

Ik heb het maar druk, de laatste tijd. Vorig jaar heb ik niet zo veel bijzonders gedaan voor wat betreft het maken van wijn. Dit jaar heb ik ineens zin om van alles uit te proberen. Vooral met de vlier wil ik eens aan de slag. Op dit moment staan er twee 10 liter flessen, eentje met alleen vlierbessen, en eentje met vlierbessen en bramensap. Dan wil ik ook nog iets met vlierbessen en appel en heb ik 7 potten frambozenjam in een gistingston staan dat straks, wanneer de pecto enzymen de jam vloeibaar hebben gemaakt, ook weer in een gistingsfles gaat. En rozenbottels, daar wil ik dit jaar ook eens wijn van maken. En als ik heel veel vlierbessen vind dan ook eens uitproberen of de wijn beter smaakt wanneer ik er rozijnen bij doe.

Voor al die probeersels heb ik natuurlijk wel gistingsflessen nodig. Gisteren sterk getwijfeld of ik ze zou laten bezorgen of ze toch zou gaan halen. Het is toch een uurtje rijden, maar ja, ik wilde wel meteen aan de slag en de vorige keer had mijn bestelling vertraging opgelopen bij de post. Omdat de luchten mooi waren heb ik toch maar besloten ze te gaan halen. Misschien dat ik onderweg hier en daar wat foto’s kon maken. Van foto’s maken kwam het niet, de lucht ging nagenoeg dicht zitten. Maar wat ik onderweg wel zag waren eindeloos veel vlieren die zwart zagen van de bessen. Mocht ik hier in Zwolle niet genoeg vlierbessen vinden, dan weet ik waar ik ze wel kan vinden.

En nu aan de slag. In een van de vijf flessen die ik gisteren kocht staat het vlier/bramensap te gisten. Nu nog een giststarter maken voor de frambozenjamwijn maken en daarna op vlier en rozenbotteljacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.