Gisteren was voor mij een dagje Rotterdam. Eerst een vergadering in de middag en daarna uit eten met een paar collega’s. Ik had er totaal niet aan gedacht om een camera mee te nemen. Je kunt toch niet uitgebreid fotograferen wanneer je met niet fotografen bent. Maar o, wat had ik er een spijt van. We hebben een stukje gewandeld naar het restaurant New York, lopend langs de kade viel het licht prachtig op de gebouwen. Ik heb de iphone maar gebruikt, wat hier nog redelijk ging. Maar toen na het eten een immense oranje maan precies tussen de hoge gebouwen te zien was die ook nog weerspiegelde in het water, kon ik mij echt wel voor de kop slaan. De iphone bakte er in het donker niets van, onscherp en een en al korrel.

Ik heb meteen gevraagd of ze mij nogmaals wilden rondleiden in Rotterdam, dan zal ik mijn camera en statief meenemen natuurlijk en zal het lopen stukken langzamer gaan. Die mooie maan zal er dan wel niet zijn.