11 Oktober, oppassen

Gistermorgen had ik niet mijn logje geschreven toen ik vanuit mijn ooghoeken wat zag bewegen. Even dacht ik dat er een naaktslak door de kamer kroop, maar deze ging wel heel snel, en hij had nog pootjes ook. Het bleek een kleine watersalamander te zijn.

Waarschijnlijk had deze zich voor de winter verstopt in het brandhout dat ik de dag ervoor naar binnen had gehaald. De salamander heb ik naar het plekje gebracht dat ik speciaal heb ingericht voor overwinterende beestjes. Veel bladeren en een stapel blokken turf. Misschien moet ik er ook maar wat houtblokken neerleggen. En voortaan de houtblokken goed bekijken voor ik ze in de houtmand leg.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “11 Oktober, oppassen”

  1. Margo avatar

    Overwinteren ze op het droge? Ik ga ook eens een overwinterplekje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *