Het is eindelijk zo ver, Marmein heeft 3 weken vakantie. Ik had eigenlijk het plan een fotografiereis naar Jordanië te doen, maar tegen de tijd dat ik wilde boeken werd er gedreigd met oorlog in een van de buurlanden. Het leek mij verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen en dus zag ik van die vakantie af

Ik heb op dit moment nog helemaal geen vakantiegevoel. Dat komt misschien ook omdat ik er niet zo naar toe geleefd heb, ik had meer het gevoel dat het maar lastig was omdat ik nu dingen op het werk niet direct af kon maken. Maar wanneer het weekend eenmaal voorbij is en ik maandag nergens heen moet en niets hoef te doen waar ik geen zin in heb, zal ik vast wel beseffen dat het vakantie is.

Ik zie dan wel of ik iets ga doen met het lijstje klussen dat ik gisteravond heb gemaakt. De wc boven loopt af en toe door, ik moet nodig een houthok maken en hout bestellen voor de kachel, de ramen kunnen wel een wasbeurt gebruiken, mij oriënteren op een nieuwe keuken… Eerst maar eens weekend vieren lijkt mij zo. Vandaag een dikke dame kleien in Drenthe en morgen de 4 mijl lopen in Groningen.