21 Oktober, donker

Geplaatst op

Na een lui dagje van alleen een korte wandeling en veel lezen, ben ik vanavond in het donker nog even een klein stukje het wad op gelopen. Ik wilde eens gaan oefenen met fotograferen met een lange sluitertijd en iets verlichten met een zaklamp. Of het wad daar nou zo geschikt voor was? Waarschijnlijk niet maar de lucht er achter was nog zo mooi, zelfs lange tijd na zonsondergang.

Ik begon met het verlichten van wat water op het zand, maar ik had de sluitertijd steeds te kort waardoor het niet echt effect had. Of de zaklamp was toch te zwak.

Even verderop zag ik een soort waterloopje, misschien was het een idee om dat loopje te volgen met de zaklamp terwijl ik de camera een langdurige opname liet maken van 123 seconden.

Dat leek al een stuk beter, alleen dat de bewegingen van de zaklamp te zien waren vond ik minder. En dus een nieuwe poging, dit keer met de lichtkant van de zaklamp van de camera af gekeerd en een sluitertijd van 138 seconden.

Dat begon er meer op te lijken. Eens kijken of ik morgenavond nog wat verder kan oefenen. Ik ga dan wel wat eerder beginnen zodat ik wat meer licht heb.

3 reacties op “21 Oktober, donker&rdquo

  1. Wat een geweldig idee! Ik begin me ook af te vragen wat je nog aan een foto toe kunt voegen om het interessant te maken. Ben benieuwd naar het vervolg!

  2. Hebben mensen jou daar nog bezig gezien? Lijkt me een prachtig gezicht.
    De fotoserie in z’n geheel laat mooi zien wat je bedoelt. De onderste vind ik al mooi gelukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.