Tuin

10 November, voorbereiding

Gisteren ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe voedersilo voor de vogels. De vorige was aardig gehavend doordat hij zo af en toe van zijn haakje was gevallen. De pinda’s bleven er ook in hangen waardoor ik er steeds tegenaan moest tikken zodat ze weer voor het gaatje voor de vogels zaten.

Ik vond een nieuwe, extra stevige silo en heb die ook maar meteen opgehangen. Het heeft een halve dag geduurd maar nu is het een drukte van belang in de tuin. De huismussen, ringmussen, kookmezen en pimpelmezen vliegen weer af en aan. De mussen komen alleen bij de vetbolletjes die ik heb opgehangen, een vinkje hipt rond op zoek naar gevallen pinda’s. Ik zal zo eens wat zaad neerleggen, dan kunnen de vinken en mussen wat makkelijker snoepen. Een lekker vetlaagje opbouwen voor de winter.

Eén gedachte over “10 November, voorbereiding

  1. Ziet er lekker solide uit en aan vogels geen gebrek 😀

    Ik heb al maanden zo’n ding hangen maar er is maar 1 koolmeesje die dat weet, geloof ik 😐
    In ieder geval hangt ie ruim voordat de echte kou komt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.