Gisteren is er 4 kuub brandhout bij mij bezorgd. Twee kuub is voor mij genoeg voor een winter, dus ben ik meteen klaar voor volgend jaar. Maar waar laat ik zoveel hout? Op het terrasje naast mijn huis leek mij een prima idee. Ik heb de helft van het schuttinghout weggehaald zodat de wind straks goed door het hout kan blazen. De planken van de schutting kan ik dan weer gebruiken om de houtstapel mee af te dekken.

De eerste stapel hout stond mooi stevig, de tweede stapel ook, dacht ik. Maar gisteravond hoorde ik ineens een hoop gerommel: een deel van de tweede stapel was aan de zijkant ingestort. Vandaag maar eens een nieuwe poging wagen want er moet ook nog een derde stapel gemaakt worden. En dan is internet toch wel heel handig, vooral amerikanen laten op youtube graag zien hoe je een vrijstaande stapel hout moet maken.