Fotowandelingen

17 November, lekker

Het was een lekker dagje gisteren. Ik was eigenlijk van plan om ’s morgens een boswandeling te maken maar de berg hout voor mijn huis daagde mij uit om hem eerst op te ruimen. Dat ging wonderlijk vlot, al koste het nog wel de hele ochtend. Daarna de tuinstoelen in de garage gezet voor de winter en een auto vol rommel weggebracht. Een deel er van naar de kringloop en de rest naar het grof vuil.

Ik had de cameratas meegenomen en ben na het lossen van mijn rommel door gereden naar de Horte. Met zijn lange beukenlanen moest dat nu prachtig zijn daar. En dat klopte. De grote, hoge beuken hingen vol met prachtig geel blad. Doordat de zon niet scheen en het nog een heel klein beetje nevelig was, was het licht mooi diffuus.

Ik had gedacht dat de paddenstoelen al verdwenen zouden zijn, of anders zwaar beschadigd maar binnen de kortste keren lag ik op mijn knieën op de bosgrond om verschillende zwammetjes te fotograferen.

Daarna, met natte knieën, weer verder wandelen om te genieten van de hoge, oude beuken met hun takken die beschermend over het bospad hingen.

Daar waar bomen ooit omgevallen waren en de stam geknakt, waren kleine landschapjes ontstaan op de achtergebleven stronk.

Even verderop, op wat oude takken van een eik, vond ik deze zwarte knoopzwammetjes. Eigenaardig om te zien (en te voelen)

Terug lopend langs de beukenlaan kon ik het niet laten er nog een foto van te maken.

Geen idee hoe onderstaande paddenstoel heet, maar groot was hij wel. Als de hoed plat zou zijn denk ik dat de doorsnee makkelijk de 25 centimeter kan halen. Alle paddenstoelen in de groep hadden hun hoed zo eigenaardig omhoog staan.

Aan de rand van een weiland hadden de bomen een prachtige muur van kleur gemaakt, als een pointillistisch schilderij.

Vlak bij de parkeerplaats zag ik deze beukenlaan. Hier waren de bomen minder dik maar veel hoger en een deel van het blad was nog groen. Ook al weer zo mooi.

Eenmaal weer thuis bleek de derde stapel hout toch niet zo stevig te staan als ik dacht. Die heb ik deels maar omver getrokken, stel je voor dat die op Picolo zou vallen. Vandaag maak ik maar een paal naast de derde stapel zodat die ergens tegen aan kan rusten. Bovendien kan ik daar dan weer het afdakje op laten rusten.

6 gedachten over “17 November, lekker

  1. prachtige foto’s. Krijg een beetje vakantiegevoel naar je regio. Fijne zondag

  2. Wat een prachtige foto’s!! Ga proberen er iets van te schilderen.
    Groeten Nelleke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.