Tuin

18 November, scharrel

Gisteravond kwam Picolo naar binnen huppelen, sprong meteen in de vensterbank en staarde naar iets in de donkere voortuin. ik dacht hij weer ruzie had gemaakt met een van de buurtkatten. Op mijn vraag voor wie hij vluchtte kreeg ik twee miauwtjes, werd mij een korte blik toegeworpen en staarde meneer weer naar buiten.

Ik keek naar het punt waar hij naar staarde en zag een donker bolletje bewegen. Verhip, een egeltje. Ik heb de flitser op de camera geklikt en ben er achter aan gegaan. Gelukkig maakte het beestje tijdens het lopen steeds een knorrend geluidje waardoor ik hem goed kon volgen. En de camera wist in het donker prima scherp te stellen.

 

2 gedachten over “18 November, scharrel

  1. Mooie foto van dit prachtige beschermde diertje. Het ziet er gezond uit en is waarschijnlijk dit jaar geboren, over een paar weken gaan deze net als de ouders nu al, in winterslaap. Ik heb een paar weken geleden een paar jonge egels uit de opvang in mijn voortuin uitgezet. Ik voer al jaren de egels in mijn buurt bij met kattenvoer en zorg altijd voor water (geen melk!!) Het zijn leuke scharrelaars.

  2. Wat leuk Ank 😀
    Het enige dat ik van ze weet is dat ze luidruchtig de liefde bedrijven, heb ze inderdaad weleens in de bosjes gehoord: hèè egels 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.