25 November, ontmoeting

Gisteren, tijdens een boswandeling in het Voorsterbos, stapte ik bijna op dit beestje. In eerste instantie zat het doodstil midden op het bospad. Waarschijnlijk had hij mij horen stampen en had het besloten dat stil zitten en in de omgeving op gaan de beste manier van verstoppen was. Dat was ook zo want pas toen ik een meter of twee bij het egeltje vandaan was zag ik hem zitten.

Net toen ik mij op de grond liet zakken om vanaf gelijke hoogte een foto te maken scharrelde het het pad af. Eenmaal tussen de bladeren naast het pad ging hij gewoon weer zijn gang, al snuffelde hij af en toe wel mijn geur op. Het egeltje had geen linkeroogje meer maar leek zich daar prima mee te redden.

Laatste berichten:

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuwe blogjes?

Laat dan hier je E-mailadres achter:


Geplaatst

in

door

Reacties

6 reacties op “25 November, ontmoeting”

 1. nizetta avatar
  nizetta

  Moeten kegeltjes al niet allang winterslapen?

 2. Margo avatar

  Kegeltjes scharrelen nu hun winterkostje nog bij elkaar dacht ik! 😉

 3. Marmein avatar
  Marmein

  Ank schreef dat de jonkies wat later gaan slapen.

 4. Ank Pot avatar

  Ja dat klopt maar dat een egeltje overdag rondscharrelt is geen goed teken. Dat helemaal verstarren doen ze in principe altijd als er gevaar dreigt maar als je dan dichtbij komt zou hij óf zich moeten oprollen óf hard weglopen. Ik vind hem er ook niet erg gezond uitzien, een beetje doffe mottige vacht en hij heeft aardig wat teken bij zijn oog. laten we maar hopen dat deze het gaat redden komende winter.

 5. Margo avatar

  Eh, niet leuk! Trouwens, op Instagram plaatst iemand foto’s van z’n huisegel. Mooi beestje, ik zal je er op Instagram eens op attenderen. Moet je wel even kijken he? 😀

 6. Margo avatar

  Hm, heb jij wel een account? Kijk maar bij @biddythehedgehog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *