Fauna

25 November, ontmoeting

Gisteren, tijdens een boswandeling in het Voorsterbos, stapte ik bijna op dit beestje. In eerste instantie zat het doodstil midden op het bospad. Waarschijnlijk had hij mij horen stampen en had het besloten dat stil zitten en in de omgeving op gaan de beste manier van verstoppen was. Dat was ook zo want pas toen ik een meter of twee bij het egeltje vandaan was zag ik hem zitten.

Net toen ik mij op de grond liet zakken om vanaf gelijke hoogte een foto te maken scharrelde het het pad af. Eenmaal tussen de bladeren naast het pad ging hij gewoon weer zijn gang, al snuffelde hij af en toe wel mijn geur op. Het egeltje had geen linkeroogje meer maar leek zich daar prima mee te redden.

6 gedachten over “25 November, ontmoeting

  1. Ja dat klopt maar dat een egeltje overdag rondscharrelt is geen goed teken. Dat helemaal verstarren doen ze in principe altijd als er gevaar dreigt maar als je dan dichtbij komt zou hij óf zich moeten oprollen óf hard weglopen. Ik vind hem er ook niet erg gezond uitzien, een beetje doffe mottige vacht en hij heeft aardig wat teken bij zijn oog. laten we maar hopen dat deze het gaat redden komende winter.

  2. Eh, niet leuk! Trouwens, op Instagram plaatst iemand foto’s van z’n huisegel. Mooi beestje, ik zal je er op Instagram eens op attenderen. Moet je wel even kijken he? 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.