Fauna

1 December, raar

Tja, na zo veel media aandacht moest ik natuurlijk ook even gaan kijken bij die bijzondere vogel in Zwolle. Eerst dacht ik vrijdag te gaan, maar het kwam er niet van. Gisteren had ik de camera in de auto liggen toen ik naar de bouwmarkt ging, voor het geval ik onderweg een groep mensen langs de weg omhoog zag kijken. Maar ik zag geen mensen met verrekijkers. Het weer was mij ook te wisselvallig om nog een keer die kant op te fietsen.

Dan vanmorgen maar, het weer was prachtig en de vogel zat nog steeds in een van de bomen op het industrieterrein. Ik had niet gedacht dat het er zo druk zou zijn. Wat een mensen, wat een telelenzen en wat een vreemde stilte voor zo’n groep mensen. Alle lenzen en verrekijkers keken naar 1 punt, de sperweruil op een tak aan de andere kant van een slootje.

Ik heb mijn fiets aan het begin van het fietspad tegen een paal gezet en liep voorzichtig tussen alle uitgeklapte statiefpoten door. Ik ben maar een beetje vooraan gaan staan, want met 200mm en een 1x converter moet je toch wat om de uil nog wat beeldvullend te krijgen.

Wat een prachtig beestje. En wat een rare gewaarwording om daar met zo’n zeventig man te staan die allemaal naar maar 1 punt turen.

Zodra de vogel een andere kant op keek, was het geratel van heel veel camera’s te horen. Afhankelijk van welke kant de uil op keek was kwam het geratel steeds uit een andere hoek.

In eerste instantie zat de uil zeer stoïcijns om zich heen te kijken, zich blijkbaar niets aantrekkend van al die mensen onder zich. Maar even later hipte hij toch wat verder op de tak om wat dichter bij de stam te gaan zitten.

Daarna draaide hij zich nog om en ging met zijn rug naar ons toe zitten. Toch een vreemd gezicht om te zien hoe een uil zijn hoofd helemaal naar achteren kan draaien.

Daarna vloog hij weg naar een andere boom, eentje aan het begin van het fietspad. Nog 1 foto en daarna weer terug naar huis voor een cappuccino en een logje. Al viel het nog niet mee om weg te komen omdat nu alle vogelaars en fotografen zich om mijn fiets hadden opgesteld.

10 gedachten over “1 December, raar

 1. Mooi uiltje, maar om daar nou zo’n drukte over te maken? Je ziet ‘m ook denken: tjongejongejonge!
  Zou die mevrouw daar links vooraan nou een betere foto gemaakt hebben in die spreidstand? :mrgreen:

 2. Er staat een mysterieuze tekst boven de pagina van dit logje: “); tmp.close(); image_popup.focus(); return false; } //]]>

 3. Zo heb ik het erover en zo staan ze erop
  Mooie foto’s en die eerste is een hilarische

 4. Ik vind de derde foto heel mooi (de anderen trouwens ook) . Je ziet de uil denken: wat moeten ze hier allemaal.

 5. Als “lurker” geniet ik elke dag van Uw foto’s cq blogjes. Zo óók deze keer, prachtige foto’s van een prachtbeest/vogel, dank voor het delen!

  Gr. Vera.

 6. Ik kan mezelf er niet toe zetten om tussen die massa te gaan staan fotograferen maar zou eigenlijk ook wel een paar foto’s van dit bijzondere beestje willen maken.
  Ik las dat er zelfs al een aanrijding had plaatsgevonden door kijkende langsrijdende auto’s, met een gewonde tot gevolg en ook zou er een wielrenner twee fotografen en hun apparatuur omver hebben gereden…..
  Ik vind de eerste twee foto’s die je van hem hebt gemaakt erg mooi de volgende twee missen wat scherpte.

 7. Mooie serie + tekst, zeker die eerste foto maakt het super :mrgreen:
  Het beest zelf is de moeite waard: echt fraai zo in de lage ochtendzon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.