Eergisteren bedacht ik mij bij zonsondergang dat ik eens kon proberen de avondlucht te fotograferen met op de voorgrond een boom die ik dan met een zaklamp zou verlichten. Het moet wel een raar gezicht zijn geweest, iemand die steeds maar weer heen en weer lopend langs een boom met een zaklamp van boven naar onderen de stam bescheen. Tenminste, aan de verbaasde gezichten van voorbij komende fietsers te zien.

Helaas was de maximale sluitertijd van 30 seconden niet genoeg om voldoende licht op de boomstam te laten vallen. Het kan ook zijn dat de zaklamp gewoon te zwak was. Ik had nog even gedacht dat de zaklamp dichter op de boomstam misschien wel zou helpen. Dom natuurlijk, want dan kwam de zaklamp zelf ook in beeld. De volgende keer maar eens met een flitser proberen. Of de zelfontspanner mee nemen, dan kan ik een langere sluitertijd gebruiken.