Allerlei

11 December, mislukt

Eergisteren bedacht ik mij bij zonsondergang dat ik eens kon proberen de avondlucht te fotograferen met op de voorgrond een boom die ik dan met een zaklamp zou verlichten. Het moet wel een raar gezicht zijn geweest, iemand die steeds maar weer heen en weer lopend langs een boom met een zaklamp van boven naar onderen de stam bescheen. Tenminste, aan de verbaasde gezichten van voorbij komende fietsers te zien.

Helaas was de maximale sluitertijd van 30 seconden niet genoeg om voldoende licht op de boomstam te laten vallen. Het kan ook zijn dat de zaklamp gewoon te zwak was. Ik had nog even gedacht dat de zaklamp dichter op de boomstam misschien wel zou helpen. Dom natuurlijk, want dan kwam de zaklamp zelf ook in beeld. De volgende keer maar eens met een flitser proberen. Of de zelfontspanner mee nemen, dan kan ik een langere sluitertijd gebruiken.

5 gedachten over “11 December, mislukt

  1. grappig is in ieder geval wel dat de spiegeling van het hek met gras wel te zien is, en niet het origineeel

  2. Eens kiijken wat voor effect dat zou geven. Het is weer eens wat anders dan altijd zwarte silhouetten bij zonsondergang

  3. Op mijn simpele compactcamera kan ik flitsen met ‘onderwerpen en verre achtergronden helder houden’.
    Zou dat niet hetzelfde effect geven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.